HEALING FOR YOU

Reiki cursus

Healing ~ natuurgeneeskunde ~ massage ~ resonantie therapie

Reiki 

Dit is een vorm van healing die vaak omschreven wordt als energiegenezing. De grondlegger van Reiki is Usui, het healingsysteem  van Usui is weer gebaseerd op healing methoden uit andere oude culturen. Deze aardende energie gebaseerd op het idee dat een “universele energie” door ons heen stroomt, deze energie wordt overgedragen via de handen.
Deze energie is onze levensenergie. Wanneer de levensenergie laag is, loop je een groter risico om ziek te worden of je gestresst te voelen. Als de levensenergie hoog is, zijn we meer in staat om gelukkig en gezond te zijn.

De Praktijk van Reiki

Reiki is een eenvoudige, natuurlijke en veilige methode van spirituele genezing en zelfverbetering die voor iedereen toegankelijk is. Het wordt uitgevoerd door een beoefenaar die de handen op of net boven het lichaam plaatst in een reeks verschillende posities. De energie stroomt door de handen van de beoefenaar naar het lichaam van de cliënt, wat een proces van zelfgenezend vermogen en evenwicht van het lichaam bevordert.

Het unieke van deze aardende energie is dat je daarmee ook jezelf kunt behandelen! Iedereen kan leren!!

Voor wie is het bedoeld?

Reiki is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van baby’s tot ouderen. Ook is het toepasbaar op dieren en planten. Het is een zachte therapie die kan worden gebruikt naast andere vormen van behandelingen, waaronder medische behandelingen. Mensen wenden zich tot Reiki voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, alsmede voor spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Een sessie geven & ervaren

Een typische sessie duurt ongeveer 60 minuten.
De cliënt ligt gekleed op een behandeltafel terwijl de beoefenaar de handen in verschillende posities houdt. De ervaring van deze aardende healing energie is subjectief, veranderlijk, en soms heel subtiel. Cliënten melden vaak een diep gevoel van rust en vrede tijdens en na een sessie.

Als je zelf een sessie geeft stroomt de energie van Reiki door jou heen naar de ontvanger. De kern is dat je jezelf altijd beter voelt na een behandeling, omdat de energiestroom via jou zelf gaat.

 

Wat leert u tijdens een Reiki cursus? 

Tijdens een cursus krijgt u een inwijding waardoor de Reiki energie gaat stromen. U leert ademhaling en meditatie technieken om de Reiki energie op te wekken en door uw lichaam te laten stromen om vervolgens op anderen toe te passen.

Reiki kent 3 opeenvolgende cursussen:

1. Niveau 1: U ontvangt een inwijding om uzelf te behandelen.
2. Niveau 2: U ontvangt een inwijding om anderen te behandelen zowel fysiek als op afstand.
3. Niveau 3: Master training om anderen in te wijden en Reiki cursussen te verzorgen.

U kunt zelf kiezen welke cursus wanneer u dat wilt volgen.
Wel zult u eerst niveau 1 moeten hebben gevolgd om niveau 2 te kunnen volgen. Voor de Master heeft u niveau 1 & 2 nodig.

Data & Kosten

Deze kan je vinden op mijn Milarepatoren site.
Neem contact op of ga naar Milarepatoren voor meer informatie.

 

Reiki

Voordelen van Reiki

 • Stressvermindering en Ontspanning: Het helpt het lichaam in een diepe ontspanningstoestand te brengen, wat kan bijdragen aan stressvermindering.

 

 • Bevordering van Emotionele en Spirituele Groei: Deze aardende energie kan persoonlijke bewustwording en spirituele groei stimuleren, wat leidt tot meer emotionele veerkracht.

 

 • Balans van Lichaam en Geest: Reiki werkt aan het harmoniseren van de geest en het lichaam, wat kan leiden tot een beter emotioneel welzijn.

 

 • Verlichting van Pijn en Ongemak: De energie helpt bij het verlichten van fysieke pijn en ongemak, waardoor het een aanvullende behandeling kan zijn bij verschillende aandoeningen.

 

 • Bevordering van Natuurlijke Zelfgenezing: Het  ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kan de genezing van diverse gezondheidsproblemen ondersteunen.
  • Verwijderen van Energieblokkades: Het helpt bij het opheffen van blokkades in energiebanen, wat kan leiden tot verbeterde energiestroom en vitaliteit.

   

  • Ondersteuning van het Immuunsysteem: Regelmatige energetische sessies kunnen het immuunsysteem versterken, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.

   

  • Verbeterde Slaapkwaliteit: Door de ontspannende aard kan Reiki leiden tot betere slaap, wat essentieel is voor gezondheid en welzijn.

   

  • Verlichting van Angst en Depressie: Deze energie helpt bij het verminderen van symptomen van angst en depressie door een staat van rust en evenwicht te bevorderen.

   

  • Aanvulling op Medische Behandeling: Reiki wordt vaak gebruikt als een complementaire therapie naast traditionele medische behandelingen, waardoor het een veelzijdige aanpak voor gezondheidsbeheer is.

  FAQ

  Wat is een inwijding in Reiki?

  Een inwijding is een ceremonieel proces waarbij een Reiki Master de energiekanalen van de student opent, wat hen in staat stelt Reiki-energie te ontvangen en door te geven.

  Kan ik na het volgen van een Reiki-cursus anderen professioneel behandelen?

  Ja, na het voltooien van de benodigde training en het verkrijgen van voldoende ervaring, kun je anderen professioneel behandelen. Sommige landen of regio’s kunnen echter aanvullende certificering of licenties vereisen.

  Wat leer ik in een Reiki-cursus?

  In een cursus leer je de basisprincipes van Reiki, waaronder de geschiedenis, de verschillende handposities voor zelfbehandeling en het behandelen van anderen, en technieken voor energieoverdracht.

  Zijn er voorvereisten om Reiki te leren?

  Nee, er zijn geen specifieke voorvereisten. Reiki is toegankelijk voor iedereen, ongeacht eerdere ervaring of achtergrond.

  Hoe lang duurt het om Reiki te leren?

  De duur kan variëren, maar meestal duurt een basiscursus een paar dagen. Het bereiken van de Master-niveau kan echter langer duren en vereist diepgaande praktijk en studie.

  Kan iedereen Reiki Master worden?

  Ja, iedereen die de benodigde niveaus doorloopt en toegewijd is aan de praktijk kan uiteindelijk een Reiki Master worden.

  Openingstijden

  Maandag – 9:30 / 17:00
  Dinsdag – gesloten
  Woensdag – gesloten
  Donderdag – gesloten
  Vrijdag – 9:30 / 1700
  Zaterdag – Gesloten
  Zondag – Gesloten

  Klachten procedure

  Heeft u een klacht over Healing for you neem contact op via het contactformulier om te kijken of wij er samen uit komen. Lukt dit niet kunt u uw klacht neerleggen bij de klachtencommissie.

  Contact

  Zalmkolk 6
  8017 PA Zwolle